OM WALLFAST

Med rötterna fast förankrade i historien är siktet inställt på en ännu bättre framtid. I våra fastigheter, i lägenheter och kommersiella lokaler över hela Stockholm, kan du leva, arbeta, utvecklas och må bra.

Wallfast drivs av viljan att hela tiden vidareutveckla verksamheten. I dag äger och förvaltar vi cirka 4 200 bostäder i Stockholmsområdet. Fastigheterna finns i Stockholms innerstad, i Hässelby, på Ekerö och på Lidingö. Utöver att äga och förvalta förvärvar vi också mark för att bygga nytt. Vi tar en aktiv roll och bygger med hållbarhet i fokus, för att möta behovet av nya bostäder i regioner som växer. Vi är mest aktiva runt Stockholm, men även i Malmöregionen har vi utvecklingsprojekt tillsammans med vår partner Trianon.

Hur det började

Redan på 1930-talet köpte Wallfast, som då var en del av Walleniusrederierna, sin första fastighet på Södermalm i Stockholm. 1943 förvärvades Swedenborgsgatan 2, alldeles vid Mariatorget, för att inrymma huvudkontoret och en våning för koncernens grundare Olof Wallenius med familj. En fastighet som finns kvar i Wallfasts bestånd än i dag.

Olof Wallenius köpte många fastigheter genom åren och valde husen med omsorg. Fler än en gång gjorde han förvärv av andra anledningar än rent ekonomiska. Som när han köpte huset vid Mariatorget som hans mamma bott i. Eller när en portvakt efter lång och trogen tjänst skulle gå i pension och han köpte en fastighet med en ledig lägenhet på Rörstrandsgatan där portvakten fick flytta in. Omtanke och bra affärer gick hand i hand för Olof Wallenius.

I den andan har Wallfast fortsatt att utvidga sitt bestånd, vilket skett framför allt under de senaste trettio åren, både genom att köpa fastigheter och bygga eget. När vi bygger nytt planerar vi både med hänsyn till människorna som ska bo och arbeta i området och till miljön.
Se vårt varierade fastighetsbestånd


Hållbarhet

Wallfast har länge arbetat aktivt med hållbarhet – dels för att minska den egna verksamhetens klimatpåverkan, dels för att uppmuntra andra att göra detsamma. Sedan 2002 är företaget miljöcertifierat enligt ISO 14001. Vid renoveringar, stambyten och nybyggnation tas stor miljöhänsyn. Men hållbarhet handlar om mer än klimatet. Genom samarbeten med till exempel Stadsmissionen, Huskurage och stiftelsen Läxhjälpen vill vi bidra till ett bättre samhälle för alla. Att ta socialt ansvar är lika viktigt som att ta ansvar för miljön. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete


Korta fakta om Wallfast

Wallfast äger och förvaltar fastigheter med både bostäder och kommersiella lokaler i och omkring Stockholm, samt i Malmöregionen. Totalt är det 4 200 bostadslägenheter och drygt 50 000 m² lokaler.
Wallfast ingår i familjeägda koncernen Soya Group Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Wallfast har två dotterbolag: Hässelby Hem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som äger och förvaltar lägenheter i Hässelby och Cisterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för vissa fastighetsprojekt.

Wallfast är sedan 2002 miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Följande värdeord präglar Wallfast: pionjäranda, långsiktighet, kvalitet, miljö och socialt ansvar.

Wallfast har ingen egen bostadskö. Lägenheter som blir lediga lämnas över till Stockholms Bostadsförmedling. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade