Hybridkvarteret Hanna – lyckat resultat av gott samarbete

I Burlöv växer en helt ny stadsdel fram i ett nära samarbete mellan Wallfast och Trianon. En levande mötesplats med bostäder, lokaler, köpcenter och det tretton våningar höga Hanna Tower.

Placeholder-bild

För ungefär ett år sedan togs det första spadtaget för multihuset Hanna Tower. Visionen är att skapa ett hybridkvarter med bostadsrätter, hyresrätter, butiker, restauranger, kontor, vårdcentral och tandläkare. Kvarteret ligger precis vid Burlöv station och med köpcentret Burlöv center som närmsta granne.

  Det är ett hus med många funktioner. Ett spännande och kreativt kvarter och en nystart för hela området, säger Jörgen Senyk, projektchef på fastighetsbolaget Trianon.

Byggprojektet började redan våren 2020 med att Trianon vann en markanvisningstävling arrangerad av Burlövs kommun för att utveckla kvarteret Hanna, eller Hanna Tower som det också kallas. Namnet kommer från Nationalteaterns kända sång Hanna från Arlöv. Projektet är starten på ett nära samarbete mellan Wallfast och Trianon. Och Wallfast första bostadsprojekt utanför Stockholm.

        Trianon och Wallfast är båda sprungna ur familjeföretag och har många likheter. Här finns gemensamma värderingar, liknande kulturer och gott affärsmannaskap, säger Nina Gilljam, kommunikationschef på Trianon.

Fastighetsbolagen kompletterar varandra

Hanna Tower blir ett storslaget landmärke med en takterrass där du kan se ut över Lommabukten och hela vägen bort till norra Köpenhamn. På innergården har mycket arbete lagts ner för att skapa en grön känsla, med pergola och plats för grill och umgänge.

  På Trianon såg vi tidigt potentialen i Burlöv med sitt strategiska läge och den kommande nya tågstationen med täta avgångar till Malmö och Lund. Tillsammans med Wallfast har vi hittat ett bra samarbete där vi kompletterar varandra. Trianon har sin lokala förankring och erfarenhet i Malmö med omnejd och Wallfast har, förutom stor erfarenhet av fastighetsföretagande, mycket att addera till samarbetet när det kommer till nyproduktion, säger Nina Gilljam.

- Vi på Wallfast är mycket stolta över det framgångsrika samarbetet med Trianon i Kv Hanna och den övriga utvecklingen av Burlöv Center till attraktiva stadskvarter med handel, rekreation och god kommunikation, säger Jens Jenslin, affärsutvecklare på Wallfast. Trianon med sin lokala förankring i Malmöregionen kompletterar Wallfast väl i detta samarbete.

En stadsdel för alla

Förutom Hanna Tower planerar och arbetar Wallfast och Trianon med att stadsutveckla Burlöv med upp till tusen bostäder, kontor, butiker, parkeringshus och köpcenter. Med tåg till Malmö och Lund på fem respektive sju minuter finns det alla möjligheter att pendla mellan arbete och bostad.

Vi hoppas kunna attrahera människor som vill bo lite utanför city men med närheten till Malmö och Lund. Men det är kul att det även verkar bli en hel del Arlövsbor som flyttar in, säger Jörgen Senyk.

Redan nu är omkring 50 procent av bostäderna sålda och beräknad inflyttning blir i slutet av mars 2025.

-  Det är mycket roligt att se att uppförandet av Kv Hanna nu har kommit en bra bit på vägen, med mark- och grundläggningsarbeten samt stomresning, säger Christer Nilsson, projektutvecklare på Wallfast.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade