Wallfasts hus först ut i Södermalms nyaste kvarter

Nu har de boende flyttat in i Wallfasts hus Papayan – det första huset som står klart i Södermalms nyaste kvarter. Wallfasts vd Mikael Eskils berättar hur det känns att det projektet äntligen är i mål.

Placeholder-bild

För tjugo år sedan skrev Mikael Eskils, vd på Wallfast, avtal med Stockholms stad om att bygga ett av husen i kvarteret Persikan på östra Södermalm. I december 2022 flyttade de första hyresgästerna in i huset Papayan och i slutet av februari var hela huset bebott.

– Det är så roligt att de fått flytta in! När man jobbat med något så pass länge är det en otrolig känsla att få se resultatet. Det har varit en lång väg hit och jag är så glad att vi tagit det i mål och att resultatet blev så bra. Extra kul är att vi är först ut här i Södermalms nyaste kvarter, säger han.

Wallfasts hus Papayan ligger i det nya kvarter som växer fram vid foten av Vitabergsparken och Sofiakyrkan. Papayan rymmer 117 smart planerade lägenheter i olika storlekar som är välanpassade till vardagslivet. Att det är Wallfasts mest digitala hus underlättar också vardagen för de boende och framtidssäkrar det för kommande teknisk utveckling.

– Det är ett hus som kommer att hålla i hundra år. Vi har genomgående valt kvalitativa material och haft höga hållbarhetsambitioner hela vägen. Huset har byggts enligt Svanens miljökriterier med klimatsmarta bygglösningar. Det är vi stolta över, säger Mikael Eskils.

Wallfasts VD Mikael Eskils. Foto: Camilla Lindqvist

Vad är du själv mest nöjd med nu när du ser resultatet?

– Helheten! Att huset är snyggt, har en bra lägenhetsfördelning och att vi lyckats infria våra högt ställda ambitioner. För oss på Wallfast är det extra kul att få bygga ett så stort hus med hyresrätter i innerstaden. I bostadsbristens Stockholm behövs det fler hyresrätter, inte färre, säger Mikael Eskils.

– Jag är också riktigt stolt över alla medarbetare här på Wallfast som jobbat med Papayan under alla år. Det har verkligen varit ett lagarbete från start till mål och som vd gör det mig väldigt glad.

Team Papayan: VD Mikael Eskils, Jenny Segerström förvaltare, Joakim Bejtoft projektledare och Jens Jenslin affärsutvecklare. Foto: Camilla Lindqvist

Jan Valeskog, Stadsbyggnads- och Idrottsborgarråd i Stockholm Stad säger:

Det här är en del av Stockholm som tidigare varit lite försummat med vissa otrygga områden och gamla industrilokaler, så det här blir en stor kontrast - ett levande, dynamiskt kvarter med olika typer av bostäder, många människor i rörelse och god kollektivtrafik.

Husen byggda här är av god kvalitet och med trevlig arkitektur. Wallfasts fastighet ser mycket tilltalande ut med sina stora fönster. Det känns fantastiskt att det står klart, avslutar Jan Valeskog.

Om Papayan

Papayan är en del av Södermalms nya kvarter Persikan och består av 117 lägenheter, garage, cykelförråd och en takterrass med växthus. Wallfast är en av nio byggherrar som bygger här och hela kvarteret omfattar över 1 200 lägenheter.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade