Exploateringskontoret på besök på Papayan

Den 23 mars kom Exploateringskontoret Mellersta Söderort Stockholm på besök till vår nybyggda fastighet Papayan 2 på Södermalm. Vi fick chans att visa det färdiga huset på plats, en fastighet där flera av gästerna varit med i planeringsprocessen - vilket gjorde visningen till en mötesplats för erfarenhetsutbyte och kunskapsdelning.

Placeholder-bild

Papayan 2 på Södermalm är det första färdiga huset i kvarteret Persikan på östra Södermalm. Wallfast inledde processen redan för 20 år sedan och nu när vi är i mål kan vi stolt visa upp den färdiga fastigheten.

Fasaden skiljer sig från de närmaste grannarnas, eftersom inspiration kommer från townhouses i Amsterdam med vertikal tredelad fasad. Olika fasadmaterial delar upp hela fastigheten i tio olika delar vilket, tillsammans med olika takhöjder, ger ett varierat intryck.

Gästerna visades upp på takterrassen, som är gemensam för alla hyresgäster. Här är utsikten milsvid, och det gemensamma växthuset ska fungera som mötesplats och skydd mot väder och vind. Här installeras solpaneler i östlig och västlig riktning för att ge mest verkan då hyresgästerna använder hushållselen mest på morgon och kväll. Vi inväntar nytt regelverk för att installera ett batteri som ska hålla nere effekttoppar.

Nästa stopp var garaget och där fick gästerna information om hur fastigheten klarar av elbilsladdning på samtliga parkeringsplatser med hjälp av lastbalansering. Här finns också Grannboxen, som låter hyresgästerna låna verktyg och hushållsmaskiner.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade