Övergivna cyklar får nytt liv

Med jämna mellanrum genomför Wallfast cykelrensningar där cyklar som inte används märks upp så eventuella ägare får chans att ta reda på dem. I många fall handlar det dock om cyklar som blivit kvarlämnade och saknar ägare. Då tar Wallfast hand om cyklarna och återvinner dem – antingen som metallråvara eller så renoveras dem och säljs vidare.

Placeholder-bild

Vid den senaste cykelrensningen kunde Wallfast återbruka cirka 145 cyklar vilket innebär att drygt 2 000 kilo metall har återförts in i kretsloppet igen. Det betyder i sin tur att vi har kunnat minska koldioxidutsläpp med cirka 5 900 kg – nästan 6 ton! Överskottet från cykelförsäljningen gick till Stadsmissionen.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2022 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade

Till toppen