Vinterviktig info till våra hyresgäster

Placeholder-bild

Byt batteri i brandvarnaren

Bränder är vanligare under vinterhalvåret när vi tänder mycket ljus, och därför är det extra viktigt att dubbelkolla att din brandvarnare fungerar. Testa att brandvarnaren fungerar en gång i månaden genom att trycka på testknappen – om brandvarnaren inte ger ifrån en signal kan batteriet vara slut eller brandvarnaren trasig. En fungerande brandvarnare larmar snabbt om det börjar brinna så att du hinner släcka branden eller ta dig ut om det behövs.

Glöm inte att släcka ljusen

Under den långa mörka vintern är det mysigt att tända ljus hemma, men glöm inte att alltid släcka alla ljus så fort du lämnar ett rum. Det är viktigt även om du bara ska vara borta en kort stund. Bränder sprider sig snabbt och att släcka ljusen är en enkel livräddande åtgärd.

Ta hand om våra gemensamma ytor

Med snö, istappar och halka är det bra om vi hjälps åt för att ta hand om ytorna i och omkring våra fastigheter. Läs här vad du själv kan göra.

  • För att alla ska kunna utrymma huset vid en brand får du inte ställa barnvagnar, cyklar och annat där. Står det saker i trapphuset blir de också en brandrisk.
  • Skotta snö från din balkong eller terrass för att skydda fasaden. Var försiktig så att du inte skadar någon på gatan nedanför.
  • Underlätta för snöröjningen genom att parkera cyklar en bit från fasaden.
  • Se till att porten går igen ordentligt efter dig så det inte blåser in kall luft i trapphuset
logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade