Sommarinformation till dig som hyresgäst

För att alla ska kunna njuta under sommarsäsongen är det viktigt att vi visar hänsyn till varandra och tar hand om gemensamma ytor. Här är några viktiga saker att hålla koll på som hyresgäst.

Placeholder-bild

Semestersäkra lägenheten

Ska du åka iväg i sommar? Se till att semestersäkra lägenheten innan du åker, så slipper du obehagliga överraskningar när du kommer hem igen. Att rensa i kylskåpet, slänga soporna och göra rent under diskbänken är tre enkla saker som gör hemkomsten trevligare. Be även någon titta till din lägenhet när du är borta. Kanske behöver blommorna vatten och posten plockas in?

Längre handläggningstider på sommaren

På sommaren har vi längre handläggningstider än vanligt, så skicka in dina frågor i god tid för att få svar innan semestern. Under sommaren har vi inte heller möjlighet att handlägga ansökningar om lägenhetsbyten, överlåtelser eller andrahandsuthyrning. Skickar du in en ansökan under sommaren får du svar först efter semestern.

Balkongetikett

När vi är ute på balkongen märker vi av våra grannar mer än vanligt. Kom ihåg att både hög musik och cigarettrök lätt kan sippra in genom din grannes öppna fönster. Häng också alltid balkonglådorna på insidan av balkongräcket så att de inte kan ramla ner på någon, och mata aldrig fåglar från balkongen eftersom det kan locka till sig råttor.

Parkera cykeln rätt

Att cykla tycker många är det härligaste sättet att ta sig runt på sommaren. Det kan dock bli stökigt på gårdarna när allas cyklar åker fram, så parkera alltid din cykel i cykelställen.

Att grilla är en brandrisk

Även om du själv tycker att grilldoft är härligt kan rök och os störa grannarna, och att grilla innebär en brandrisk. Det är därför inte tillåtet att grilla på balkongen, takterrassen, uteplatsen eller direkt i anslutning till fastigheten. Det gäller även elgrill.

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2023 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade

Till toppen