Ekerö Strand

Ekerö Strand är på väg att bli en vacker och attraktiv entré till hela Ekerö. Här växer ett nytt bostadsområde fram intill Ekerö centrum med flera nya bostadskvarter för flerfamiljshus med både hyreslägenheter och bostadsrätter. Wallfast är med och bygger nära hälften av dem.

Antal: ca 190 bostadsrätter och ca 90 hyresrätter
Byggtid: ca 5 år
Byggherre: AB Cisterna (dotterbolag till Wallfast)
Skede: Planering

Vyn från Ekerövägen, över Tappströmsbron, på väg in mot Ekerö Centrum, kommer att se mycket annorlunda ut i framtiden. Redan om bara några år om byggplanerna håller. Här ska Ekerö kommun ge plats för runt 550 nya bostäder och förskola, en strandpromenad som en grön kil mellan vattnet och de nya bostäderna och bryggor.

Wallfast kommer att börja med att bygga 90 hyresrätter i det område som ligger allra närmast centrum. I ett senare skede planeras för cirka 200 bostadsrätter i områdets del mot skogen vid vattnet, på den plats där det tidigare legat ett gammalt Tegelbruk.

Tappsunds tegelbruk år 1949

Tappsunds tegelbruk år 1949

Husen kommer att byggas med stomme av så kallat KL-trä (korslaminerat trä) för att minska koldioxidavtrycket. Wallfast vill också skapa en socialt hållbar miljö där inriktningen är ljusa, yteffektiva lägenheter där materialval ska bidra till att det känns behagligt och att husen passar in. Träfasader skulle passa mot skogen, men även tegelfasader, med tanke på områdets historia med Tegelbruket.

De nya husen kommer att variera i höjd med upp till sex våningar. Det blir mycket ljus i lägenheterna för att känna närheten till naturen. Det blir plats för cyklar inklusive cykelverkstad i husen. Men det blir även bra parkeringsmöjligheter med elbilsladdning. Wallfast kommer också att erbjuda bilpoolslösningar.

Visionsbild FOJAB

Ekerö Centrum växte upp under flera etapper från 1983 till 1991. Området ritades av den berömda arkitekten Ralph Erskine och blev omtalat världen över. Hans vision var att skapa en Mälarstad invid Tappström, och att bebyggelsen skulle hållas samman av en karaktäristisk formgivning och material, men samtidigt skapa en dynamisk variation i färg och höjd.

Nu fortsätter utformningen av området runt Ekerö centrum för att levandegöra hela Tappströmsområdet. Här skapas nu allmänna gröna ytor, boende förskolor m.m. Framför allt får människor en chans att vistas vid strandkanten och njuta av det fantastiska läget på den nya strandpromenaden. Det nya Ekerö Strand blir en grön, glittrande, levande och välkomnade entré till Ekerö.

Anmäl intresse för information kring byggstart mm:

Ange namn och mailadress nedan för att få information när beslut tas kring byggstart mm. OBS! Detta är ingen bostadskö.


Ange ditt namn här

Fyll i din mailadress
Hyresrätt eller Bostadsrätt * (obligatorisk)
Hyresrätt eller Bostadsrätt


Här anger du intresse för information om hyresrätt eller bostadsrätt, eller både och
logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2024 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade