Ekerö Strand

På bästa strandnära läge, planerar vi ett helt nytt bostadsområde i Ekerö centrum.

Antal: ca 380 bostadsrätter och ca 120 hyresrätter
Byggtid: ca 10 år
Arkitekt: Amneby Forslund
Byggherre: AB Cisterna (dotterbolag till Wallfast)
Skede: Genomförande

Välkommen till Ekerö Strand, som kommer att bli en vacker och attraktiv entré till hela Ekerö. Det tidigare gamla industriområdet i Tappsund ger nu plats för ett trevligt bostadsområde med tillhörande strandpromenad. De planerade bostadskvarteren i området är en fortsättning på den befintliga bebyggelsen och utformas i Erskines anda med varierande höjd på 4–6 våningar. Husen närmast strandpromenaden placeras så att gårdarna öppnar upp sig mot vattnet, på så sätt får så många hem som möjligt en vacker sjöutsikt.

Genom den nya bebyggelsen utformas en huvudgata med en fil i vardera riktning samt breda trottoarer med betongplattor, kantsten i granit och trevliga trädplanteringar på båda sidor av vägen. Det skapar en gemytlig och hemtrevlig småstadskaraktär åt hela området. Dessutom planeras nya cykelbanor som förbättrar barnens väg till skolan och skapar ett tryggare kvarter.

Ekerö Centrum växte upp under flera etapper från 1983 till 1991. Området ritades av den berömda arkitekten Ralph Erskine och blev omtalat världen över. Hans vision var att skapa en Mälarstad invid Tappström, och att bebyggelsen skulle hållas samman av en karaktäristisk formgivning och material, men samtidigt skapa en dynamisk variation i färg och nivå.

Nu fortsätter utformningen av området runt Ekerö centrum för att levandegöra hela Tappströmsområdet, även industriområdet som ligger mellan centrum och Erskinekvarteren. Här skapas nu allmänna gröna ytor och gågator, bostäder och möjligheter för verksamheter som caféer, butiker, förskolor m.m. att ta plats. Och framför allt får människor en chans att vistas vid strandkanten och njuta av det fantastiska läget. Det nya Ekerö Strand blir en grön, glittrande, levande och välkomnade entré till Ekerö.

Välj bland en stor variation av lägenheter, allt från den lilla välplanerade tvåan till den stora våningen med härlig utsikt. Lägenheterna är ritade för social samvaro med öppna eller halvöppna planlösningar mellan kök och vardagsrum. Det finns bra förvaring och stora balkonger, terrasser eller uteplatser. Den vackraste tavlan i några hem kommer utan tvekan att bli fönstret och utsikten över vattnet!

logotyp
Menhammar stuteri på Facebook

Dataskyddspolicy

Copyright 2022 Wallfast AB, alla rättigheter reserverade

Till toppen